Schoolslag is de meest oude slag die er is in de historie, maar van de vier klassieke slagen is de schoolslag in het algemeen de langzaamste. Om de slag toch wat vaart te geven, is hier een uitleg over hoe je het beste een schoolslag keerpunt kan maken.
Hoe werkt de schoolslag techniek?
Hoe maak je een schoolslag keerpunt:
- Aanzwemmen met twee handen vooruit
Je komt aanzwemmen met twee handen vooruit met een kleine snelheid van het zwemmen. Zorg ervoor dat je hoofd schuin onder water is tussen je armen, maar dat je wel ziet waar je naartoe zwemt.
- Raak de kant aan met twee handen tegelijkertijd
Blijf de kant aanraken totdat je armen een gebogen zijn tot een hoek van ongeveer 45 graden.
- Duw de kant van je af
Maak je een kleine bal terwijl je de kant van af duwt. Duw hierbij naar een specifieke kant naar voorkeur
- Laat een arm over het water gaan en een arm door het water
Maak in een snelle beweging tijdens de draai dat een arm door het water gaat en een arm onder het water. Maak hierbij de zijwaartse draai compleet.
- Zet je af met je voeten onder water
Zorg ervoor dat je hierna nog een goede onderwaterfase kan hebben
- Maak een slag onder water
Maak de schoolslag af onder water om het schoolslag keerpunt af te ronden
Manieren om schoolslag keerpunt te oefenen
Doe niet meteen alle stappen tegelijkertijd. Pak dit rustig aan. Je kan bijvoorbeeld beginnen met rustig aan te zwemmen een enkel te focussen op de zijwaartse draai. Deze is namelijk veruit het lastigste van het hele keerpunt. Begin hiermee ook langzaam, maak de draai qua techniek goed en bouw het vanuit dan verder uit. Doe hierna de verdere stappen erbij, en probeer op deze manier stapsgewijs tot jouw perfecte keerpunt te komen. Om tot een perfecte oefening te komen, is het ook goed om dit niet in je eentje te oefenen. Zodat je elkaar feedback en tips kan geven, dit helpt altijd erg goed en zo worden jullie samen beter. Is ook nog eens erg gezellig!