Zwemhorloges om jouw resultaten te meten

#1. Polar Vantage M Black

Een zwemhorloge die bijna compleet is qua functies. En dat voor een zeer lage prijs ten opzichte van de andere horloges. Hierdoor kon deze niet ontbreken op nummer 1. Je hebt in dit horloge keuze uit meer dan 130 sportprofielen, dus kies maar welke er voor jou past. Verder heeft de horloge een batterijduur van 30 uur, dus je kan er lang mee vooruit. Verder kijkt het horloge hoe je herstelt in de nacht met slaap. Hierdoor is het niet alleen handig om als zwemhorloge te gebruiken, maar is het bruikbaar om je gehele levensstijl te verbeteren.

 • Lange batterijduur
 • Veel verschillende sportprofielen
 • Zeer goede prijs/kwaliteit

#2. Garmin Forerunner 935

De Garmin Forerunner is een zwemhorloge met veel verschillende functionaliteiten. Daarnaast kan je de horloge koppelen aan je smartphone en aan jouw Strava account. Dit zorgt ervoor dat de horloge zeer eenvoudig is in de bediening. Daarnaast heeft de horloge een speciale triathlon functie, waarbij er door middel van een klik geswitcht kan worden van sport. Ideaal dus. Hij ligt wel iets hoger in prijs, waardoor het uiteindelijk op een dikverdiende tweede plek komt.

 • Zeer lange batterijduur (30 dagen)
 • Comfortabel
 • Meerdere sportfuncties

#3. Polar Ignite

Polar Ignite is een allround, waterdicht zwemhorloge met geavanceerde, optische hartslagmeting en geïntegreerde GPS. Met betrouwbare, nauwkeurige metingen en een reeks nieuwe, slimme functies als Sleep Plus Stages, Nightly Recharge en FitSpark zorgt Polar Ignite ervoor dat je jezelf in balans houdt en fit blijft in een druk bestaan. Elke dag opnieuw. Het heeft hetzelfde merk als nummer 1, maar de horloge onbreekt aan de recovery stand. Hierdoor heeft het een goede nummer drie bemachtigd.

 • Geavanceerde hartslagmeter
 • Goede prijs/kwaliteit

Budget keuze: Huawei Watch GT 2e Sport

De Huawei Watch GT 2e Sport zou gemakkelijk meekunnen in onze top 3. Door de lange batterijduur van het horloge en de gemakkelijke bediening is dit een perfect instapmodel. Het horloge ontbreekt aan geavanceerde mogelijkheden, maar doet wat het moet doen en is te koppelen met je smartphone.

Zwemhorloge kind: Zijn ze ook voor kinderen?

De bovenstaande zwemhorloges zijn ook voor kinderen. Er zijn verschillende sporthorloges voor kinderen gemaakt, maar tot op heden zijn deze nog niet gemaakt voor het zwemmen. Dus wanneer een kind gebruik wil maken van een zwemhorloge, kan het beste een van de bovenstaande worden uitgezocht.

Waarom de beste zwemhorloge?

badmuts

Meten is weten is het motto van de sporters van nu. Een competitieve zwemmer of zwemster kan niet meer zonder meten. Je wilt meten hoe jouw prestaties deze week waren ten opzichte van vorige week. Ga je wel vooruit, wat was jouw hartslag tijdens de training? Daarnaast is het belangrijk om je vooruitgang bij te houden, en her liefst doe je dat met zo weinig mogelijk moeite. Om deze reden heb je een zwemhorloge nodig. Vaak gaat deze horloges hand-in-hand met de andere sporten, waardoor deze voor veel meer te gebruiken is!

Daarnaast ga je ook beter leren je lichaam te begrijpen door middel van een horloge. Hoe lang je moet herstellen, waarom je zo moe was, wat vond je et zwaarst tijdens de training? Allemaal vragen die een zwemhorloge kan beantwoorden.

Uiteraard is het belangrijk om de rest van je outfit compleet te hebben wanneer je begint met een zwemhorloge. Kijk daarom snel naar de beste zwembril en de beste badmuts. Dat maakt het zwemmen een stuk fijner. Kan je jouw resultaten niet goed zien op je zwemhorloge? Misschien heb je dan wel een zwembril op sterkte nodig.

Waar let je op bij het vergelijken van zwemhorloge?

sports, swimming, exercise-2632279.jpg
 • Nauwkeurige GPS
 • Waterdicht
 • Comfortabel
 • Persoonlijk in te stellen

Zwemhorloge koppelen aan Strava

water, swimming pool, pool-4736282.jpg

Meten is weten is het motto van de sporters van nu. En dit wordt veelal gedaan met de populaire app Strava. Met Strava kan je goed bijhouden wat jouw sportprestaties zijn en vergelijken met de weken ervoor. Zo kan je gemakkelijk je progressie bijhouden. De top 3 zwemhorloges kunnen ook alle drie eenvoudig gekoppeld worden aan jouw strava account, zelfs via de gratis versie van Strava. Ideaal dus!

Zwemhorloge met GPS

neoprene, swim, open water-4866730.jpg

Hoe kan een zwemhorloge nou weten hoeveel baantjes jij hebt gezwommen? Hij kan toch nooit nauwkeurig weten op de meter waar jij precies zwemt? De meeste zwemhorloges kunnen dat wel, ze hebben een zeer nauwkeurige GPS waarmee ze precies kunnen zien wat de afstand is die jij zwemt. Daarnaast kunnen ze daardoor ook jouw gemiddelde snelheid uitrekenen. Door dit beide te onthouden kan de zwemhorloge jouw prestaties bijhouden en vergelijken door de trainingen heen. Zo kan jij jouw progressie bijhouden.

Zwemhorloge met hartslagmeter

sports, swimming, exercise-2632279.jpg

De meeste zwemhorloges (in ieder geval onze top 3 + budgetkeuze) hebben een hartslagmeter. Hiermee kan jij jouw hartslag meten tijdens het sporten. Waarom is dat belangrijk? Omdat je dan de intensiteit van het zwemmen kan meten voor jezelf. Heb je een hoge hartslag de hele training? Dan is het misschien beter om iets rustiger aan te doen de komende training. Is die juist weer heel laag? dan kan je de komende training weer een tandje bij zetten. De hartslag wordt in de horloge gemeten via je pols, en is bij het ene horloge nauwkeurig dan de andere.